Historie

Business Impact Games is een vrij jonge organisatie, maar met een rijk verleden. Hoe zit dat?

Business Impact Games is opgericht door Hans van Tol, pionier in het ontwikkelen van nieuwe typen spellen, serious games en ondernemer. In februari 2004 start hij met het merk en de entiteit The Game Master. Eerst ontwierp hij alleen nieuwe bordspellen. De Ontembare Stad, het eerste spel dat Van Tol creëerde won De Nederlandse Spellenprijs 2005. Daarna volgden diverse nieuwe spellen, onder meer Skyline of the World, een uniek 3D bouwspel dat het jaar daarna tweede werd bij de verkiezing van het beste bordspel. Vanaf 2005 kwamen aanvragen voor spellen op maat voor organisaties in het bedrijfsleven en non-profit. Van Tol ging daarna formats ontwikkelen voor TALPA en ontwierp een serious game voor 300 mensen, Verbind de Wereld, voor de Radboud Universiteit. Zie ook REFERENTIES.

15 jaar ervaring
In totaal heeft Van Tol met zijn collega’s in 15 jaar ruim 100 nieuwe spellen en games ontwikkeld. Veel van de bordspellen die hij met The Game Master B.V. op de markt heeft uitgebracht zijn onderscheiden met spellenprijzen en nominaties. Deze bordspellen, vaak tactische en strategische bordspellen, bevinden zich in het hogere segment.
In juni 2016 werd de Facebookpagina SERIOUS GAMING ingericht en in augustus 2019 is het handelsmerk Business Impact Games (B.I.G.) gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Projectaanpak
Deze website is op 1 januari 2020 live gegaan. Business Impact Game richt zich primair op bedrijven en non-profit organisaties. Sinds de eerste serious game in 2005, heeft Van Tol een team van professionals om zich heen opgebouwd die er voor zorgen dat elke nieuwe opdracht effectief en snel kan worden uitgevoerd. Met professionals in spelontwerp, grafisch ontwerp, productie en projectmanagement is een snelle doorlooptijd mogelijk. Bent u op zoek naar een mooie BUSINESS GAME gebaseerd op de nieuwste kennis in Gamification, of wilt u een spel laten maken voor uw medewerkers of relaties? Er is veel mogelijk, voor elk budget hebben wij een oplossing op maat.