Over ons

Business Impact Games, afgekort met B.I.G., is gericht op het aanleveren van spellen en games op maat voor bedrijven en non-profit organisatie. Het is één van de drie handelsnamen waaronder The Game Master B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Business to Business spellen en games aanbiedt. Wij werken met zeer ervaren game ontwerpers en grafische ontwerpers.

Het merk B.I.G. is ontstaan doordat er veel vraag is ontstaan vanuit allerlei branches, om spellen op maat aan te bieden. Vaak wordt dit nu in trainingen “er bij gedaan”. Dit is een gemiste kans. Een goede game is veel effectiever als dit door ervaren modelbouwers, gespecialiseerd in games en spellen, wordt gedaan.

De toegevoegde waarde van de spellen en games van Business Impact Games concentreert zich rondom de volgende drie punten:

Hogere impact: het effect is groter, omdat het ervaren veel intenser is dan bijvoorbeeld een verhaal te horen tijdens een congres, een filmpje te bekijken of iets te lezen; de impact van onze games zijn gemiddeld 10-20x effectiever om bewustwording en inzichten te verkrijgen; een voorbeeld is de game VERBIND DE WERELD, dat met groepen tot 500 mensen gespeeld kan worden, waarin de deelnemers tijdens het spel leren wat het betekent voor jou en voor anderen als je elkaar vertrouwt in plaats van samenwerkt vanuit eigenbelang.

Diepere impact: het effect van het spelen van een spel of een game is langduriger, omdat het niet alleen meer inzicht en kennis verschaft, maar ook op hogere niveaus impact heeft; centraal hierin staat bewustwording; een voorbeeld is het spel Girls’ Choice dat voor de Rutgers stichting is ontwikkeld voor seksuele voorlichting van meisjes; één van de spelvormen is een rollenspel waarin een meisje een jongen moet spelen; het effect hiervan is dat ze ook meer begrip ontwikkelen in de andere sekse en de interactie beter begrijpen.

Besparing van tijd en geld: in iets meer dan 1 uur kunt u een game spelen die uw hele visie op uw eigen handelen en dat van anderen kan veranderen. Het goed uitdiepen van een game, waarbij daarna gesprekken en workshops worden georganiseerd, vergroot het effect bovendien nog meer.
Een game zoals VERBIND DE WERELD wordt gespeeld met honderden mensen die in een avond of een middag minstens even veel leren als in een hele week op cursus of training. Naast deze tijdwinst is een professioneel ontwikkelde serious game van B.I.G. dus ook aanzienlijk goedkoper dan een dure training. Doordat wij bovendien geen gebruik maken van dure digitale toepassingen, zijn de kosten slechts een deel van de kosten van een digitale simulatie game.